Hermans Tweewielers B.V. 10 Beoordeling 9.2 gebaseerd op 135 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Hermans Tweewielers


Hermans Tweewielers Hapert
Kerkstraat 14
5527 EG Hapert
 0497 381335

Hermans Tweewielers Reusel
Kerkstraat 30
5541 EM Reusel
 0497 641367

info@hermans-tweewielers.nl

Maandag Reusel 8:30 uur - 18:00 uur
  Hapert gesloten
Dinsdag 8:30 uur - 18:00 uur
Woensdag 8:30 uur - 18:00 uur
Donderdag 8:30 uur - 18:00 uur
Vrijdag 8:30 uur - 18:00 uur
Zaterdag 8:30 uur - 16:00 uur
Zondag Gesloten

 

fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

Dagelijks fietsen is goed voor lichaam en geest


Goed nieuws! We mogen nog steeds gewoon fietsen, lockdown of niet. Gelukkig maar. Dagelijks bewegen is goed voor lichaam en geest. Niets leuker dan even (of wat langer) de fiets pakken en genieten van de buitenlucht. Dat fietsen gezond is weten we natuurlijk allang. Het versterkt het immuunsysteem en heeft een positief effect op je gemoedstoestand. We hebben een aantal fijne voordelen op een rijtje gezet.

Start met 22 minuutjes per dag

Een dagelijks portie beweging is goed en gezond. Dat is bekend. Fietsen maakt het makkelijker om aan die dagelijkse hoeveelheid beweging te komen. Het RIVM adviseert op dit moment 150 minuten lichte inspanning, verspreid over meerdere dagen. Spreiden we dat uit over een week, dan is dat nog geen 22 minuten per dag. Een fietstochtje naar de supermarkt maakt dus al een verschil.

Goed voor alles

Fietsen verbetert je immuunsysteem. Dat zit zo. Onderzoek van de Duitse viroloog Barczok wijst uit dat je intenser ademt als je fietst, waardoor de longen gereinigd worden. En dat helpt je lichaam weer beschermen tegen virussen. Van actief zijn in de buitenlucht weten we bovendien dat het gezond is voor het geheugen, de huid en longen én dat het bijdraagt aan de aanmaak van vitamine D. En dat is weer goed voor de weerstand, het humeur en het slapen.

Doei file!

Wat zou het fijn zijn om na corona niet meer afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of de auto. Zeg maar doei tegen de files en de ergernis van weer een gemiste trein. Want waarom zou je nog kiezen voor het ov of de auto? Een forens woont gemiddeld op minder dan 15 km van zijn of haar werk. Een afstand die je op een e-bike in gemiddeld 40 minuten fietst. Dat is gezond voor jou én beter voor het milieu.

Gelukshormoon

Een ander voordeel is het afstand houden. Op de fiets is dat geen enkel probleem, het is de ideale manier van bescherming. Uit het onderzoek van Barzcok blijkt ook dat het inademen van microdruppels (die het virus overdragen) tijdens het fietsen zo goed als nul is. Tot slot en zeker niet onbelangrijk; fietsen maakt gelukkig. Terwijl je fietst verzet je je zinnen en raak je eventuele werk- en coronastress kwijt. Tijdens het fietsen maak je namelijk endorfine aan. Dat hormoon wordt niet voor niets het ‘gelukshormoon’ genoemd. Een mooier bewijs dat fietsen écht gezond en gelukkig maakt is er niet.

Fietsplan Rijksoverheid
Fietsplan Rijksoverheid
Vanaf 1 januari 2025 kunnen werknemers van de Rijksoverheid eenvoudig een fiets leasen via het nieuwe fietsplan. Deze regeling is gericht op het bevorderen van duurzaam vervoer en het verbeteren van de bereikbaarheid van werk, met fiscale voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Hieronder lees je alles over de voorwaarden en voordelen van het leasefietsplan.
Lees verder
Ontdek de 10 belangrijkste e-bike trends en innovaties van 2025
Ontdek de 10 belangrijkste e-bike trends en innovaties van 2025
Overweeg je een elektrische fiets aan te schaffen? De ontwikkelingen binnen de e-bike industrie gaan razendsnel. Van nieuwe technologieën tot duurzamere ontwerpen: fabrikanten blijven de grenzen verleggen. We zetten de meest opvallende trends en innovaties voor 2025 op een rij om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.
Lees verder
Fietsen naar je werk: het populairste goede voornemen
Fietsen naar je werk: het populairste goede voornemen
Meer bewegen, gezonder leven en tijd besparen: veel Nederlanders hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Fietsen naar het werk staat daarbij steeds vaker centraal. Uit recent onderzoek blijkt dat het stimuleren van een actieve levensstijl op werkdagen hoog op de agenda staat.
Lees verder